DIY σουβέρ...

Δευτέρα


Βήμα βήμα, πως να φτιάξετε σουβέρ από τα καπάκια μπίρας που έχετε συγκεντρώσει. Εύκολα, γρήγορα και κυρίως οικολογικά.
Για να κλείσω τη μπεκροπαρένθεση που άνοιξα με την προηγούμενη ανάρτησή μου θα σας δείξω σήμερα το αποτέλεσμα μιας έμπνευσης που είχα, όταν πριν από αρκετό καιρό κοιτούσα τα βουνά από καπάκια που μου είχαν μαζέψει (και συνεχίζουν να μαζεύουν) οι αγαπημένοι φίλοι μου... Καθώς, τα κοιτούσα λοιπόν, σκέφτηκα ότι θα μπορούσα κάλλιστα να φτιάξω σουβεράκια-δώρα για τους λάτρεις της μπύρας και όχι μόνο!! Μια πολύ καλή λύση ένα διαφορετικό χειροποίητο δώρο για τα αρσενικά της παρέας... Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που σας δείχνω κάτι παρόμοιο, μιας και παρόμοια σουβεράκια σας είχα ξαναδείξει εδώ, απλά είπα να σας πω και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να γίνουν, για όσους πιθανά τους ενδιαφέρει:

Υλικά:

μεταλλικά καπάκια διαφόρων χρωμάτων και σχεδίων
(όσο μεγαλύτερη ποικιλία, τόσο πιο όμορφο είναι το τελικό αποτέλεσμα)
μεταλλικό σύρμα (το δικό μου από αρζαντό)
τρυπανάκι
πενσάκια

Διαδικασία:
Αφού επιλέξουμε τα καπάκια που θα χρησιμοποιήσουμε (9 για κάθε σουβέρ) τα τρυπάμε στα πλαϊνά τους με το τρυπανάκι σε τέσσερα σημεία, σταυρωτά, προσέχοντας να βρίσκονται όσο το δυνατόν στην ίδια ευθεία οι αντικριστές τρύπες
Κόβουμε το σύρμα σε διάσταση λίγο μεγαλύτερη από το μήκος που έχουν τρία καπάκια στη σειρά (6 κομμάτια για κάθε σουβέρ) και αρχίζουμε να το περνάμε διαδοχικά μέσα στις τρύπες που έχουμε δημιουργήσει, κάνοντας αρχικά τρεις σειρές από τρία καπάκια η καθεμία. Φροντίζουμε να λυγίσουμε το σύρμα στα ακριανά καπάκια, ώστε να είναι σταθερά και να μη φεύγουν τα καπάκια. Στη συνέχεια, περνάμε το σύρμα και από την άλλη διεύθυνση, ενώνοντας τις σειρές μας μεταξύ τους κι έχουμε μια εικόνα σαν κι αυτή στην κάτω πλευρά του σουβέρ μας:
Αφού ασφαλίσουμε και τα τελευταία καπάκια μας με το σύρμα, έχουμε έτοιμα τα σουβέρ μας σε πολλά  χρώματα και σχέδια!!

Άρθρο από το ξεχωριστό olafree.blogspot.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου