Ακόμη μία μπίρα με φύλλα χρυσού...

Παρασκευή


Σίγουρα δεν απευθύνεται στο ευρύ κοινό, ούτε θα τη βρείτε στο σουπερμάρκετ της γειτονιάς σας! Η μπίρα με την εμπορική ονομασία RE είναι κατάλληλη για… βασιλιάδες και απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό.Ο λόγος; Η μπίρα, που είναι τύπου lager, περιέχει 0,018 γραμμάρια φύλλων χρυσού και συσκευάζεται σε μπουκάλια… σαμπάνιας, ενώ πίνεται αυστηρά και μόνο σε ψηλό ποτήρι και μάλιστα πολύ παγωμένη.

Η ζυθοποιία στην Οστράβα της Τσεχικής Δημοκρατίας παρασκευάζει την εν λόγω μπίρα ακολουθώντας μια αυστηρή διαδικασία στην παραγωγή που κρατάει 18 ολόκληρους μήνες, ενώ μόλις 500 μπουκάλια το χρόνο καταφθάνουν στους τυχερούς πελάτες. «Ο χρυσός είναι ένα αδρανές μεταλλικό στοιχείο γι ‘αυτό δεν επηρεάζει σε τίποτα τη γεύση της μπίρας», δηλώνει ο Marek Pieton, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, και συμπληρώνει: 


«Το γευστικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, ενώ ο χρυσός έχει μακροπρόθεσμα αρκετά καλή επίδραση στην υγεία». Η ονομασία της μπίρας οφείλεται στον αιγυπτιακό θεό του Ήλιου Ρα, συνδυάζοντας με επιτυχία το χρυσαφί χρώμα με το χρυσό που περιέχει. Όσο για την τιμή της; Δεν αποκαλύπτεται στους… απλούς θνητούς!

Άρθρο από το tro-ma-ktiko.blogspot.gr0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου