Carlsberg: Ρίχνει δίκτυα στην Ασία

Τρίτη


Η δανέζικη ζυθοποιία Carlsberg A/S δήλωσε ότι θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί στις ευκαιρίες ανάπτυξης στην Ασία φέτος, ενώ εξετάζει και την αποδοτικότητα σε μια δύσκολη αγορά μπύρας στη Δυτική Ευρώπη, καθώς η εταιρεία επέστρεψε στα κέρδη στο δ΄ τρίμηνο.

Η εταιρεία αναμένει να εμφανίσει λειτουργικά κέρδη το 2013 ύψους 10 δισ. κορόνων και μονοψήφια ποσοστιαία αύξηση των προσαρμοσμένων καθαρών κερδών. Προτείνει δε την αύξηση του μερίσματος στις 6 κορόνες από τις 5,50 κορόνες.


Μετά από μια «δύσκολη αγορά μπύρας στη Δυτική Ευρώπη», ο διευθύνων σύμβουλος Jorgen Buhl Rasmussen επισημαίνει ότι «βασική προτεραιότητά μας το 2013 είναι το roll out σε όλη τη Δυτική Ευρώπη της ενοποίησης της αλυσίδας εφοδιασμού μας και το επιχειρηματικό σχέδιο τυποποίησης».

Επίσης, οι εμπορικές και οργανωτικές αλλαγές που εφαρμόστηκαν στη Ρωσία αποδίδουν, και στην Ασία «συνεχίζουμε να παρουσιάζουμε εντυπωσιακή ανάπτυξη και να ενισχύουμε τις θέσεις στην αγορά. Στην Ασία, θα εξετάσουμε να εκμεταλλευτούμε τις ελκυστικές ευκαιρίες ανάπτυξης που είναι διαθέσιμες».

Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 192 εκατ. κορόνων έναντι των ζημιών ύψους 85 εκατ. κορόνων πριν από ένα χρόνο. Τα έσοδα αυξήθηκαν στις 15,93 δισ. κορόνες από τις 14,86 δισ. κορόνες πριν από ένα χρόνο, ελαφρώς υψηλότερα από τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών για 15,7 δισ. κορόνες.

Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν στις 2,15 δισ. κορόνες από τις 1,83 δισ. κορόνες το περασμένο έτος, ενώ οι αναλυτές περίμεναν 2,28 δισ. κορόνες. Επισημαίνεται ακόμη ότι η ρωσική αγορά υποχώρησε κατά 2%-3% στο δ΄ τρίμηνο, ενώ το περιθώριο των λειτουργικών κερδών στο σύνολο του έτους διαμορφώθηκε στο 13,5%, από το 12,3%. Η μετοχή της εταιρείας έκλεισε την Παρασκευή στις 292 κορόνες, αποτιμώντας την Carlsberg στις 60,04 δισ. κορόνες.

Άρθρο από το capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου