Έρχονται "κανόνια" στη ζυθοποιία;

Τρίτη


Τουλάχιστον δύο κανόνια σιγοψιθυρίζονται στα ενδότερα του κλάδου της ζυθοποιίας.

Ιδιοκτήτης εταιρείας μας επιβεβαίωσε ότι ο κλάδος βιώνει την χειρότερη κρίση στην ιστορία του, ενώ επεσήμανε ότι και ο ίδιος αναμένει κάποιες περιπτώσεις επιχειρήσεων να αναστείλουν την λειτουργία τους. Και ο λόγος είναι απλός: η καταναλωτική ζήτηση μπύρας έχει φθάσει στα επίπεδα του 1980 όταν δηλαδή ήταν 2 εκατ. εκατόλιτρα.


Την ίδια στιγμή, η παραγωγική δυναμικότητα των εταιρειών ξεπερνά άνετα τα 5 εκατ. εκατόλιτρα. Ως εκ τούτου, μας ανέφερε η ίδια πηγή, θα επιβιώσει μόνο όποια εταιρεία διαθέτει ακόμη οικονομικό λίπος και παράλληλα επιχειρηματικά δεν επικεντρώνεται μόνο στην ελληνική αγορά.

Υπογραμμίζεται ότι μόλις πέρυσι ανέστειλε την λειτουργία της η Μικροζυθοποιία craft του Παύλου Εμμανουηλίδη και σήμερα έχει μπει πωλητήριο στο εργοστάσιο στη Παιανία.

Άρθρο από το reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου