Στα δίχτυα του Κόκορα...

Τετάρτη

Κυκλοφορεί ανάμεσα μας η νέα Βεργίνα ''Πορφύρα''...

Μια νέα strong lager με 6,8% alc. πρόκειται για την πρόταση της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης στους έ-μπιρους μπιρολάτρεις. Διαφημίζεται ως η μπίρα από την δέκατη-τρίτη δεξαμενή (προφανώς πίεσης και όχι βαρέλι!!!) και δίνει μία πινελιά ποιότητας στο label της Βεργίνα. Ο ζυθοποιός Χρήστος Δημτσούδης αφέθηκε ελεύθερος και μακριά από τους κανόνες της αγοράς...

Μία φιάλη των 330ml έπεσε και στα ''πόδια'' του Κόκορα...

Αν και το όνομα προδιαθέτει για μια Pale Ale ωστόσο με το πρώτο στροβιλισμό στο ποτήρι διαπιστώνει κανείς ότι πρόκειται για αναφορά στο πορφυρό των Μακεδόνων Βασιλέων και όχι στο χρώμα της μπίρας. Άλλωστε η Μακεδονίας Θράκης έχει ήδη καλύψει την γκάμα της στις κόκκινες μπίρες. Καθώς το πρώτο κριτήριο αποτελεί η εικόνα: Συναντάμε ένα εντυπωσιακό τόνο της ώχρας με πορτοκαλί τάσεις και επιτέλους διακριτή θαμπάδα καθώς πρόκειται για αφιλτράριστη μπίρα. Ο αφρός δεν εντυπωσιάζει για την πυκνότητα του και σιγά-σιγά θα μας ''χαιρετήσει'' αφήνοντας τα αρώματα να πάρουν θέση στην κρίση μας.

Πρώτο γνώριμο homebrew άρωμα είναι του κριθαριού. Malty χαρακτήρας και ο λυκίσκος παραμονεύει διακριτικά. Η μαγιά φωναζει ότι είναι ακόμα στο μπουκάλι (θα το πώ γιατί θα σκάσω και ας γελάσετε: W34/70) και ήρθε η μεγάλη στιγμή... Μπιροποσία!!!  Όλα όσα ανιχνεύσαμε τα γεύεται ο ουρανίσκος μας. ¨Εντονη αίσθηση αλκοόλ και με το κριθάρι να κάνει πάρτυ. Με τον λυκίσκο ακόμα να κρύβεται... Στο τέλος μένει η εντύπωση: Μία μπίρα με μεγάλο drinkability που ωστόσο δεν θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας... Ίσως τελικά ο ζυθοποιός να μην κατάφερε να απεμπλακεί από τους κανόνες των μεγαλο-ζυθοποιίων!!!

Με αγάπη ,
Ο Κόκορας σας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου