Σερβία: Ξεκινά στις 14 Αυγούστου το Φεστιβάλ Μπίρας στο Βελιγράδι.

Σάββατο

Στις 14 Αυγούστου στο Βελιγράδι, στην περιοχή Ušće, που ευρίσκεται στο σημείο εκβολής του ποταμού Σάβα στον Δούναβη, αρχίζει, και θα διαρκέσει ως τις 18 Αυγούστου, το 11ο φεστιβάλ μπίρας, γνωστό σαν Belgrade Beer Fest, και αυτήν την στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την έναρξη του φεστιβάλ, όπου εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών θα είναι σε θέση να δουν και να ακούσουν πολλά συγκροτήματα ροκ και ποπ μουσικής, αλλά και να δοκιμάσουν 50 διαφορετικά είδη μπίρας, από τη Σερβία και το εξωτερικό.


«Το Beer fest είναι ο τόπος για να απολαύσεις καλή ροκ-εν-ρολ μουσική, και καλή διασκέδαση, για νέους, αλλά και άτομα όλων των ηλικιών. Σε σχέση με τον αριθμό των επισκεπτών, είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπίρας στην περιοχή. Επίσης πρόκειται για εκδήλωση που κάνει την τουριστική προσφορά της Σερβίας ακόμα πιο πλούσια και στέλνει μια θετική εικόνα για τη Σερβία στον κόσμο. Για να πάτε στο φεστιβάλ μπίρας στο Βελιγράδι δε χρειάζεστε εισιτήρια, μόνο πρέπει να φέρετε μαζί σας καλή διάθεση και καλό κέφι»,- λέει ο κ. Željko Ožegović, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Βελιγραδίου, το οποίο διοργανώνει το φεστιβάλ.

Η κυρία Neda Kurjački, ένας από τους διοργανωτές του φεστιβάλ μπίρας στο Βελιγράδι, δήλωσε ότι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, για πρώτη φορά, και τις γερμανικές μπίρες υψηλής ποιότητας - Krombaher, Šoferhofer, DAB και Radeberger. Επίσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και μπίρα υψηλής ποιότητας από την Τουρκία, και μπίρα από τη ρωσική ζυθοποιία Baltika, αλλά και μπίρα από τη βοσνιακή πόλη Tuzla. Στο φετινό φεστιβάλ μπίρας, η Μεγάλη Βρετανία θα γίνει το πρώτο κράτος το οποίο θα έχει δικό του ξεχωριστό περίπτερο, που λέγεται «The Great British Pub».
Όσον αφορά το μουσικό πρόγραμμα, σ’αυτό θα συμμετάσχουν μερικά από τα γνωστά συγκροτήματα από το Βελιγράδι, όπως το συγκρότημα Riblja čorba, Bajaga i instruktori, Dubioza kolektiv, και αναμένεται να εμφανιστεί ο τραγουδιστής Masimo Savić. Στην εκδήλωση θα παίξουν και τα συγκροτήματα Bad Copy, Partibrejkersi και DLM.
Σημειώνεται, στο τέλος, ότι κατά τα 10 τελευταία χρόνια, από την δημιουργία του, το φεστιβάλ Belgrade Beer Fest επισκέφθηκαν 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι και μέχρι τώρα έχουν παρουσιαστεί 90 διαφορετικά είδη μπίρας.

Άρθρο από το balkan.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου