Κρόιφ: "Δυνατότεροι επειδή έπιναν... μπύρα οι Γερμανοί"!!

Πέμπτη

Ο Γιόχαν Κρόιφ δήλωσε έκπληκτος από τις πρόσφατες έρευνες που κάνουν λόγο για συστηματική χρήση αναβολικών στην Δυτική Γερμανία από τη δεκαετία του '50 και μετά και αστειεύτηκε λέγοντας πως η δύναμη των Γερμανών αθλητών οφειλόταν στην... μπύρα.

Πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από ερευνητές πανεπιστημίου στο Βερολίνο ισχυρίζεται πως η κυβέρνηση της Δυτικής Γερμανίας χρηματοδοτούσε την πραγματοποίηση πειραμάτων με αναβολικά στεροειδή, τεστοστερόνη και οιστρογόνα σε πολλά αθλήματα.



Ωστόσο, η έρευνα που φέρει το όνομα "Τα αναβολικά στη Γερμανία από το 1950 μέχρι σήμερα" δεν έχει δει ακόμη το φως της δημοσιότητας εξαιτίας των νομικών θεμάτων που ενδεχομένως να προκύψουν κατά τη δημοσιοποίηση ονομάτων αθλητών, γιατρών και πολιτικών.

Από την πλευρά τους, οι πολιτικοί στη Γερμανία ζήτησαν από το πανεπιστήμιο τη δημοσιοποίηση λεπτομερειών και στοιχείων, προκειμένου να αποκαλυφθεί σε ποιο βαθμό η τότε κυβέρνηση προωθούσε τέτοιου είδους ενέργειες.

"Έχω ακούσει τις ιστορίες για τη χρήση αναβολικών στη Δυτική Γερμανία και οι άνθρωποι με ρωτούν αν είχα παρατηρήσει κάτι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1974. Για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να θυμηθώ αν γίνονταν έλεγχοι για ντόπινγκ τότε. Δεν είδα κάτι παράξενο κατά τη διάρκεια του τελικού εναντίον της Δυτικής Γερμανίας", δήλωσε ο 66χρονος Ολλανδός, αναφερόμενος στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1974, στον οποίο οι Οράνιε είχαν ηττηθεί με 2-1 από τη Δυτική Γερμανία στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου.

"Δεν ξέραμε τίποτα περισσότερο παρά μόνο το γεγονός πως οι παίκτες της Δυτικής Γερμανίας ήταν πάντα πιο μεγαλόσωμοι και δυνατοί από εμάς. Είχαν καλύτερη ανάπτυξη στη σωματοδομή τους, αλλά όλοι έλεγαν πάντα ότι αυτό συνέβαινε επειδή έπιναν περισσότερη μπύρα".

Άρθρο από το contra.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου