Homebrewing: 1ος Διαγωνισμός homebrewing

Σάββατο



Η μικροζυθοποιία Septem σε συνεργασία με το beer.gr διοργανώνει τον πρώτο πανελλήνιο διαγωνισμό σπιτικής μπύρας, εδραιώνοντας έτσι τον δεσμό της με την ελληνική κοινότητα των homebrewers.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν 3 μήνες στη διάθεσή τους να ζυθοποιήσουν τις συνταγές τους και να καταθέσουν τα δείγματα ως τις 15 Μαΐου, ενώ η αξιολόγησή τους θα γίνει στις 20 Μαΐου, σε απαστράπτουσα εκδήλωση στην Septem. Η επιτροπή αξιολόγησης αποτελείται από sommelier διακεκριμένων εστιατορίων, γευσιγνώστες μπύρας, μικροζυθοποιούς, ιδιοκτήτες μπυραριών, αλλά και τους ίδιους τους διαγωνιζόμενους.

Οι μπύρες θα κριθούν με βάση την φόρμα αξιολόγησης του ratebeer, σε τυφλή δοκιμή. Για να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας, όλες οι μπύρες θα είναι εμφιαλωμένες σε συγκεκριμένα μπουκάλια που εμπεριέχονται στο πακέτο συμμετοχής, ενώ για τη δοκιμή θα ντυθούν με αδιαφανές υλικό.

Κατά τα διεθνή πρότυπα, η επικρατέστερη συνταγή θα ζυθοποιηθεί στη συνέχεια στο υπερσύγχρονο ζυθοποιείο της Septem, λανσάροντας την πρώτη ετικέτα της νέας σειράς Septem Homebrewer Recipes.
Εκτός της σπουδαίας αυτής ηθικής ανταμοιβής όμως, υπάρχουν έπαθλα για όλους τους συμμετέχοντες.
Τι περιμένετε λοιπόν; Ανασηκώστε τα μανίκια σας και ξεκινήστε!

Άρθρο του beer.gr του Αλέξανδρου Σεϊντάνη


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου