Επενδύσεις 7 εκατ. από την Fix το 2013

Τρίτη


Ακόμη πιο ψηλά για την μπίρα «Fix» θέτει τον πήχυ η «Ολυμπιακή Ζυθοποιία», η οποία έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα παραγωγής και διακίνησης της ιστορικής μπίρας.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιάννης Χήτος, η πορεία της «Fix» από τη στιγμή της επανακυκλοφορίας της πριν από περίπου δύο χρόνια ξεπέρασε κάθε προσδοκία και πλέον στόχος είναι έως το τέλος του 2013 να γίνει ξανά η «νούμερο ένα» ελληνική μπίρα στην Ελλάδα, με μερίδιο που θα ανέρχεται στο 15% από 12% σήμερα και πωλήσεις που θα αγγίξουν τα 60 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Χήτος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη των παραπάνω στόχων καθώς, όπως είπε, ήδη στα σούπερ μάρκετ η Fix είναι η πρώτη ελληνική μπίρα σε πωλήσεις, ενώ τα μηνύματα για τη συνέχεια είναι άκρως ενθαρρυντικά, αποδεικνύοντας πως το εγχείρημα Fix πέτυχε και έχει πολύ δρόμο μπροστά του. Ο επικεφαλής της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας ανέφερε ακόμη ότι στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου δρομολογούνται επενδύσεις ύψους 7 εκατ. ευρώ για την επόμενη χρονιά, εκ των οποίων τα 4 εκατ. ευρώ αφορούν στην αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού και τα υπόλοιπα στην προμήθεια πάγιων υλικών (π.χ. μπουκάλια, ψύκτες).
Εξαγωγές
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη συνέχιση των προσφορών αλλά και στην επέκταση των εξαγωγών σε νέες αγορές όπως ο Καναδάς. Στις αρχές του 2013, θα ξεκινήσει και η διάθεση της μπίρας Fix στην κυπριακή αγορά, στην οποία επιδιώκει να αποκτήσει μερίδιο 3% σε ορίζοντα διετίας.

Άρθρο του Γιώργου Μανέττα από την imerisia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου