Ένας ''Μύθος'' ενάντια στη κρίση...

Τρίτη


Συνεχίζει τις επενδύσεις η Μύθος Ζυθοποιία με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση του μεριδίου της.

Την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος συνεχίζει η εταιρεία Μύθος Ζυθοποιία, έχοντας ως στόχο τη διεύρυνση του μεριδίου που κατέχει στην αγορά της μπίρας. Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αλέξανδρος Καραφυλλίδης, στο πλαίσιο συνάντησης με δημοσιογράφους, η εταιρεία επενδύει στην Ελλάδα με την αύξηση της εγχώριας παραγωγής που συνεπάγεται αύξηση των θέσεων εργασίας, την προώθηση των προϊόντων της στο εξωτερικό, την ενίσχυση της πολιτικής των προσφορών και των προωθητικών ενεργειών ενώ παράλληλα διερευνά πιθανές συνεργασίες με επιχειρήσεις του κλάδου έχοντας ως στόχο την ενδυνάμωση της επιχείρησης παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον της χώρας.



Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραφυλλίδης "το οικονομικό περιβάλλον μπορεί να είναι δύσκολο ωστόσο η εταιρεία έχει κάνει τον προγραμματισμό της με στόχο την αξιοποίηση των ευκαιριών που υπάρχουν".

Όσον αφορά στην παραγωγή της μπύρας Carlsberg, η οποία γίνεται στην Σερβία, η εταιρεία δεν αποκλείει στο μέλλον να μεταφέρει την παραγωγή της στην Ελλάδα.

Προς το παρόν, πάντως, δεν εξετάζει σοβαρά ένα τέτοιο ενδεχόμενο και εστιάζει το ενδιαφέρον της στην επέκταση των εξαγωγών των προϊόντων της, σε αγορές που υπάρχουν περιθώρια αλλά και ευκαιρίες ανάπτυξης για τα ελληνικά προϊόντα όπως η Γερμανία, η Αυστραλία, η Αγγλία και οι ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι η μπίρα Μύθος εξάγεται ήδη σε 40 χώρες ενώ ποσοστό 15% του τζίρου της εταιρείας προέρχεται από τις εξαγωγές.

Η εταιρεία πραγματοποίησε εφέτος το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων ύψους 50 εκατ. ευρώ, βάσει του πενταεταετούς επενδυτικού πλάνου που ολοκληρώνεται το 2015, έχοντας θέσει ως στόχο το μερίδιο αγοράς που κατέχει από 18% που είναι σήμερα να ανέλθει σε 20% τα επόμενα δύο χρόνια και να ενισχύσει την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητά της.

Αναφερόμενος στη εικόνα της αγοράς ο κ. Καραφυλλίδης τόνισε ότι το 2012 η συνολική αγορά μπύρας εμφανίστηκε πτωτική κατά 8%. Η κύρια υποχώρηση προήλθε από την κρύα αγορά, όπου η πτώση κυμάνθηκε μεταξύ 10% - 15% και όχι τόσο από τη ζεστή αγορά η οποία αναπτύσσεται με ρυθμό 3%.

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις που υπάρχουν όσον αφορά στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η οποία διερευνά καταγγελίες εταιρειών που δρασηριοποιούνται στην αγορά της μπίρας, ο κ. Καραφυλλίδης επεσήμανε ότι αναμένεται η απόφαση της Επιτροπής τονίζοντας παράλληλα ότι πάντα υπάρχουν περιθώρια για την καλύτερη λειτουργία της αγοράς.

Όσον αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, το 2011σημειώθηκε αύξηση κύκλου εργασιών κατά 14,1% ο οποίος διαμορφώθηκε σε 84.980.887 ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στο ποσό των 4.406.372 ευρώ σημειώνοντας μικρή πτώση σε σχέση με το 2010 λόγω των επενδύσεων που υλοποίησε η εταιρεία συμπεριλαμβανομένης και της αύξησης του ανθρώπινου δυναμικού της κατά ποσοστό 25% περίπου. Η εκτίμηση της διοίκησης όσον αφορά στην κερδοφορία είναι ότι και το 2012 θα κυμανθεί στα περυσινά επίπεδα

Άρθρο από το kerdos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου