Πειραϊκή Ζυθοποιία : "Xmas Brew" Black Beer

Τρίτη


Καλό μήνα σε όλες και όλους,
Μπυραματιστές και μη!

Και άντε με το καλό να αρχίζει και η αντίστροφη μέτρηση για τις "γιορτινές" ημέρες που έπονται (εκτός κι αν μας προλάβει η πολυσυζητημένη και αμφιλεγόμενη καταστροφή του κόσμου λίγο νωρίτερα, οπότε θα μείνουμε με τη χαρά και την τιμή τουλάχιστον ότι μέχρι τέλους της κακούργας και δύσμπυρης αυτής  κενωνίας ήμασταν στην ευρωζώνη)!
Χριστουγεννιάτικη, εποχιακή, Christmas, winter, Xmas, seasonal, "έπρεπε να βγάλω κάτι μπας και υπενθυμήσω στον καταναλωτή την ύπαρξη μου στην αγορά" ... ή όπως θέλετε τέλος πάντων να την ονομάσετε, η ετικέτα της Πειραϊκής Ζυθοποιίας βγήκε στην κυκλοφορία και μας υπόσχεται "ανεπανάληπτες στιγμές απόλαυσης" σε κλίμα εορτών !!Η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά αυτήν την ιδέα την υλοποίησε ο κος Α. Κουμάντος το 2009, κάνοντας την Πειραϊκή Ζυθοποιία πρωτοπόρο σε αυτό το θέμα!
Η μπύρα βέβαια -για όσους την έχουν δοκιμάσει στο παρελθόν- είναι χριστουγεννιάτικη και χειμωνιάτικη μόνο στην ετικέτα, αφού έχουμε να κάνουμε με μια απλή Dunkel η οποία δεν θυμίζει σε τίποτε τις παραδοσιακά εποχιακές χειμωνιάτικες μπύρες που κυκλοφορούν σε όλη την Ευρώπη με αφορμή την έλευση των Χριστουγέννων! Ακόμη και το αλκοόλ της κινείται στα γνωστά χαμηλά επίπεδα μιας απλής lager ..

Σε κάθε περίπτωση, δεν χάνετε τίποτε να την δοκιμάσετε και ασφαλώς να στηρίξετε αυτήν την "μαύρη" προσπάθεια της Πειραϊκής (μας το τονίζουν και στο μπουκάλι μην τυχόν και μας διαφύγει)!

Πάντως, και με το παραπάνω άξιες δοκιμής και επιλογής μας αυτές τις "κρύες" ημέρες του χειμώνα (που επίσημα μπήκε από χθες) είναι οι δυο εποχιακές ετικέτες της Κερκυραϊκής Ζυθοποιίας και της Septem!
Δυο μπύρες εποχιακές για τον χειμώνα, χωρίς να έχουν πάνω στην ετικέτα τους κάποιο χριστουγεννιάτικο γνώρισμα όπως αυτή της Πειραϊκής !

Άρθρο από τους Μπιραματιστές

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου