Σήμερα πάμε Αλάσκα: Μπίρα από μπίρα...

Τρίτη

Η μπύρα της «Alaskan Brewing Company» είναι φημισμένη στα πέρατα των Η.Π.Α.. Η λεπτή γεύση της και το μεθυστικό της άρωμα αποτελούν τον ιδανικό συνδυασμό για την απόλυτη γευστική εμπειρία.

Πλέον η παραγωγός εταιρεία μπορεί να υπερηφανεύεται πως η λειτουργία της εναρμονίζεται με τα διεθνή πρότυπα προστασίας του περιβάλλοντος. Επενδύοντας σχεδόν 2 εκατ. δολάρια, προμηθεύτηκε μια μηχανή η οποία παράγει ενέργεια από τους κόκκους κριθαριού και σιτηρών που περισσεύουν κατά τη διαδικασία της ζυθοποίησης. Όπως εξηγεί ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Brandon Smith, μέσα στο τεράστιο καζάνι καταλήγουν όσοι κόκκοι περισσεύουν από τα σιτηρά και το κριθάρι και μέσω του ατμού που παράγεται, προκύπτει η απαραίτητη ενέργεια για τη δημιουργία μπύρας.



Η ανάγκη για αξιοποίηση των κόκκων αυτών προέκυψε μετά την αύξηση που παρατηρήθηκε στον κύκλο εργασιών της επιχείρησης το 1995. Εκτιμάται πως για κάθε τόνο περισσευούμενων κόκκων, ο οποίος μεταφερόταν με πλοίο, αντιστοιχούσαν περίπου 30 ευρώ για τα έξοδα μεταφοράς. Τελικά, μια εταιρεία από τη Βόρεια Ντακότα συμφώνησε να κατασκευάσει αυτή την ειδική μηχανή, έχοντας λάβει μάλιστα και ένα βραβείο καινοτομίας, ύψους 500.000 δολαρίων, από το κράτος.

Η «Alaskan Brewing Co» παράγει ετησίως περίπου 150.000 βαρέλια μπύρα, τα οποία πωλούνται σε 14 πολιτείες των Η.Π.Α., με το Τέξας, το Ουισκόνσιν και τη Μινεσότα να είναι οι πιο πρόσφατες αγορές που άνοιξαν τις πύλες τους στο συγκεκριμένο προϊόν.

Άρθρο από το zougla.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου