Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Μπύρα ως το 2015 μόνο από ελληνικό κριθάρι...

Τρίτη


Σε στόχο έως το 2015 το σύνολο της παραγωγής μπύρας στην Ελλαδα να καλύπτεται από ελληνικό κριθάρι, η Αθηναική Ζυθοποιία διπλασίασε φέτος των αριθμό των παραγωγών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για το 2013. Aυτό ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρίας, η οποία στοχεύει στην προμήθεια 40.000 τόνων ελληνικού κριθαριού για φέτος, ποσότητα διπλάσια από το 2012. Η εταιρεία μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού, το οποίο συνεχίζεται για έκτη συνεχή χρονιά έχει αγκαλιάσει ήδη 2.100 Έλληνες παραγωγούς μέσω 23 συνεταιρισμών και συνεργατών σε όλη την Ελλάδα.


Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία που κλείνει φέτος τα 50 χρόνια λειτουργίας της στην Ελλάδα, επιλέγοντας από το 2008 να προμηθεύεται την πρώτη ύλη της από την ελληνική γη μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας έχει προμηθευτεί συνολικά περίπου 70.000 τόνους υψηλής ποιότητας ελληνικού κριθαριού από εγχώριους παραγωγούς.

Η αξία της ποσότητας αυτής ανέρχεται στα 14 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, η βυνοποίηση του κριθαριού πραγματοποιείται στα δύο ιδιόκτητα βυνοποιεία της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, τα οποία είναι τα μοναδικά βυνοποιεία που υπάρχουν στην Ελλάδα, ενώ χρησιμοποιεί ελληνική πρώτη ύλη για την παραγωγή των προϊόντων της Amstel, ΑΛΦΑ, ΒΙΟΣ 5.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία μέσω του προγράμματος, διατηρεί τέσσερις Πειραματικούς Αγρούς Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού , οι οποίοι έχουν δημιουργηθεί σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές, επιλεγμένες βάσει των κλιματολογικών συνθηκών και του ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται από Έλληνες αγρότες.

Ταυτόχρονα, η εταιρία σε συνεργασία με ελληνικά ινστιτούτα, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Έλληνες επιστήμονες έχει αναπτύξει ελληνικές ποικιλίες κριθαριού προς όφελος της Εθνικής έρευνας και τεχνογνωσίας (ποικιλίες Θεσσαλονίκη, Ανδρομέδα), η καλλιέργεια των οποίων θα καταστήσει το ελληνικό κριθάρι περισσότερο ανταγωνιστικό και θα οδηγήσει στην περαιτέρω ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.

Άρθρο από το tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου