Υποχώρησαν οι όγκοι και τα έσοδα της Heineken στο α΄ τρίμηνο...

Τρίτη


Άμστερνταμ (Dow Jones) – Η ολλανδική ζυθοποιία Heineken AV ανακοίνωσε ότι οι όγκοι και τα έσοδά της υποχώρησαν σε οργανική βάση στο α΄ τρίμηνο. Όλες οι περιοχές εμφάνισαν μείωση των όγκων. Εξαιτίας των εξαγορών, η ζυθοποιία κατόρθωσε να επιτύχει άνοδο στα δημοσιευμένα έσοδα του ομίλου.

Οι όγκοι μπύρας του ομίλου υποχώρησαν 2,7% σε οργανική βάση στο α΄ τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα έσοδα αυξήθηκαν 8,1% στα 4,14 δισ. ευρώ. αυτό αποτυπώνει κυρίως την ενοποίηση της Asia Pacific Breweries.Τα έσοδα υποχώρησαν 2,7% σε οργανική βάση, αντανακλώντας τους χαμηλότερους ενοποιημένους όγκους του 4,5% εξαιτίας των πιέσεων που δέχεται σε όλες τις περιοχές.

Τα EBITDA αυξήθηκαν σε χαμηλό διψήφιο ποσοστό, συμπεριλαμβάνοντας τις θετικές επιδράσεις από την ενοποίηση και τις αρνητικές από τη συναλλαγματική ισοτιμία. Σε οργανική βάση, υποχώρησαν σε μονοψήφιο ποσοστό, καθώς τα χαμηλότερα έσοδα εξισορροπήθηκαν εν μέρει μόνο από τη χαμηλότερη μείωση των διαφημιστικών δαπανών και τον εξορθολογισμό του κόστους.

Τα δημοσιευμένα καθαρά κέρδη του τριμήνου ανήλθαν σε 227 εκατ. ευρώ από τα 166 εκατ. ευρώ του α΄ τριμήνου 2012. Η Heineken αναμένει αύξηση του οργανικού μεγέθους και των εσόδων για το 2013, με τις περιοχές με υψηλότερη ανάπτυξη να αντισταθμίζουν την υποχώρηση σε συγκεκριμένες αναπτυγμένες αγορές.

Άρθρο από το capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου