Κερδοφόρο το α’ τρίμηνο για την Carlsberg λόγω ισχυρών πωλήσεων στην Ασία.

Τετάρτη


Κέρδη έναντι ζημιών και ενίσχυση πωλήσεων εμφάνισε το α’ τρίμηνο του 2013 η ζυθοποιία Carlsberg, καθώς οι ισχυρές πωλήσεις στην Ασία σε συνδυασμό με τους αυξημένους όγκους στην Ανατολική Ευρώπη αντιστάθμισαν και μάλιστα υπερκάλυψαν την ελαφρά υποχώρηση πωλήσεων στην Δυτική Ευρώπη.

Ειδικότερα, η εταιρεία εμφάνισε καθαρά κέρδη 62 κορόνες Δανίας το εξεταζόμενο διάστημα έναντι ζημιών 76 εκατ. κορόνων το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών που τοποθετούσαν τα κέρδη της ζυθοποιίας στα 26,4 εκατ. κορόνες.

Παράλληλα, αύξηση της τάξης του 3,9% στα 13,28 δισ. κορόνες σημείωσαν και τα έσοδα της Carlsberg έναντι εκτιμήσεων για 12,91 δισ. κορόνες.


Οι συνολικές πωλήσεις μπίρας ενισχύθηκαν 15% στα 661 εκατ. κορόνες από 574 εκατ. κορόνες το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα από πωλήσεις ύψους 641,1 εκατ. κορόνων.

Το α’ τρίμηνο του 2013 εμφανίσαμε ισχυρά αποτελέσματα σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες μας, σχολίασε ο CEO της εταιρείας, Jorgen Buhl Rasmussen, ενώ πρόσθεσε «είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την ισχυρά αποτελέσματα της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας στην Ασία από όπου προήλθε το 20% των οργανικών εσόδων και κερδών της εταιρείας».

Άρθρο από το capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου