Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για τη ζυθοποιία Craft...

Παρασκευή


Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει toxrima.gr, η πρώτη ελληνική μικροζυθοποιία Craft σχεδιάζει να προβεί σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με σκοπό την ενδυνάμωση της εταιρείας και την ανάκαμψη της αναπτυξιακής της πορείας.

Στην αύξηση προτίθεται να συμμετάσχει η Attica Ventures (θυγατρική της Attica Bank), η οποία ήδη κατέχει ποσοστό 30% από το 2008 ενώ γίνονται διαπραγματεύσεις για παράλληλη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας με ενδιαφερόμενους στρατηγικούς επενδυτές από τον ευρύτερο χώρο της ζυθοποιίας και των νερών/αναψυκτικών.



Η Craft έχει ιδρυθεί το 1997 από τον καθηγητή Πανεπιστημίου Παύλο Εμμανουηλίδη και συμμετοχή του Σπύρου Θεοδωρόπουλου της Chipita. H Craft έχει καινοτομήσει όντας η πρώτη και μεγαλύτερη Ελληνική μικροζυθοποία φέρνοντας στην Ελληνική αγορά για πρώτη φορά ποιότητα και ποικιλία τύπων μπύρας φτιαγμένων με το μεράκι της μικρής παραγωγής με πλούσιο άρωμα και γεύση σε αντιδιαστολή με τις μαζικές μπύρες που έχουν ιστορικά κατακλύσει την Ελληνική αγορά. Η Craft έχει επιλεγεί από τον Σουηδό γευσιγνώστη Per Samuelsson ως η καλύτερη Ελληνική μπύρα και μία εκ των κορυφαίων παγκοσμίως. Παράγεται σε υπερσύγχρονο εργοστάσιο στην Παιανία με εξοπλισμό Γερμανικής τεχνολογίας και συνολικής επένδυσης περί τα 6 εκ. ευρώ η οποία είναι στο μεγαλύτερο τμήμα της ενταγμένη στον Αναπτυξιακό Νόμο και πρόκειται να ληφθεί εγκεκριμένη καθαρή επιχορήγηση ύψους 2.214.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό ο κύκλος εργασιών της εταιρίας ανέρχεται σε 4.205.782 ευρώ και οι προ φόρων ζημίες είναι 63.918 ευρώ.

Άρθρο από τo toxrima.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου