Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία επεκτείνει το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού που ξεκίνησε το 2008 στην περιοχή της Θράκης, στους νομούς Έβρου, Ξάνθης και Ροδόπης προσελκύοντας ακόμα περισσότερους παραγωγούς βυνοποιήσιμου κριθαριού.
Στόχος της εταιρίας είναι να καλύψει μέσα στην επόμενη τριετία εξ’ ολοκλήρου τις ανάγκες παραγωγής των προϊόντων της από ελληνικό κριθάρι.
Για το σκοπό αυτό η Αθηναϊκή Ζυθοποιία διοργάνωσε εκδήλωση στην Κομοτηνή, για τους τοπικούς παραγωγούς και τους συνεργάτες της από τους νομούς Έβρου, Ξάνθης και Ροδόπης. Το παρών έδωσαν περισσότεροι από 160 τοπικοί παραγωγοί, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις δράσεις της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και τα οφέλη του Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού.
Το 2013, ήταν μια εξαιρετικά παραγωγική χρονιά για το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, καθώς η εταιρία προμηθεύτηκε 38.100 τόνους ελληνικό κριθάρι από εγχώριους παραγωγούς για την παραγωγή της μπίρας Amstel, ΑΛΦΑ και ΒΙΟΣ 5. Επίσης, η εταιρία διπλασίασε τον αριθμό των παραγωγών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα και έτσι σήμερα συνεργάζεται με 2.100 εγχώριους παραγωγούς, αριθμός διπλάσιος από το 2012, μέσω 23 συνεταιρισμών και συνεργατών σε όλη την Ελλάδα.
Η εταιρία, επιλέγοντας για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, να προμηθεύεται την πρώτη ύλη της από την ελληνική γη, μέσω του Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού έχει προμηθευτεί συνολικά περίπου 108.600 τόνους υψηλής ποιότητας ελληνικού κριθαριού από εγχώριους παραγωγού, όπως διαβάζουμε στο Thrakitoday.gr.
Η αξία της ποσότητας αυτής ανέρχεται στα 22 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η προστιθέμενη αξία για την ελληνική κοινωνία ξεπερνάει τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, η βυνοποίηση του κριθαριού πραγματοποιείται στα δύο ιδιόκτητα βυνοποιεία της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, τα οποία είναι τα μοναδικά βυνοποιεία που υπάρχουν στην Ελλάδα.
Άρθρο από το newsbomb.gr
Στόχος της εταιρίας είναι να καλύψει μέσα στην επόμενη τριετία εξ’ ολοκλήρου τις ανάγκες παραγωγής των προϊόντων της από ελληνικό κριθάρι.
Για το σκοπό αυτό η Αθηναϊκή Ζυθοποιία διοργάνωσε εκδήλωση στην Κομοτηνή, για τους τοπικούς παραγωγούς και τους συνεργάτες της από τους νομούς Έβρου, Ξάνθης και Ροδόπης. Το παρών έδωσαν περισσότεροι από 160 τοπικοί παραγωγοί, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις δράσεις της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και τα οφέλη του Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού.
Το 2013, ήταν μια εξαιρετικά παραγωγική χρονιά για το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, καθώς η εταιρία προμηθεύτηκε 38.100 τόνους ελληνικό κριθάρι από εγχώριους παραγωγούς για την παραγωγή της μπίρας Amstel, ΑΛΦΑ και ΒΙΟΣ 5. Επίσης, η εταιρία διπλασίασε τον αριθμό των παραγωγών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα και έτσι σήμερα συνεργάζεται με 2.100 εγχώριους παραγωγούς, αριθμός διπλάσιος από το 2012, μέσω 23 συνεταιρισμών και συνεργατών σε όλη την Ελλάδα.
Η εταιρία, επιλέγοντας για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, να προμηθεύεται την πρώτη ύλη της από την ελληνική γη, μέσω του Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού έχει προμηθευτεί συνολικά περίπου 108.600 τόνους υψηλής ποιότητας ελληνικού κριθαριού από εγχώριους παραγωγού, όπως διαβάζουμε στο Thrakitoday.gr.
Η αξία της ποσότητας αυτής ανέρχεται στα 22 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η προστιθέμενη αξία για την ελληνική κοινωνία ξεπερνάει τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, η βυνοποίηση του κριθαριού πραγματοποιείται στα δύο ιδιόκτητα βυνοποιεία της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, τα οποία είναι τα μοναδικά βυνοποιεία που υπάρχουν στην Ελλάδα.
Άρθρο από το newsbomb.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου