Αυτή είναι η πιο σπάνια μπίρα στον κόσμο: Κοστίζει 2.000 δολάρια το μπουκάλι!!

Δευτέρα

Η Dave είναι η πιο σπάνια μπίρα του κόσμου και έχει σαρώσει τα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ωστόσο η τιμή της μάλλον κόβει την όρεξη αφού κοστίζει 2.000 ευρώ το μπουκάλι.

H μπίρα δημιουργήθηκε το 1994 από έναν από τους παλαιότερους ζυθοποιούς του Πόρτλαντ, τον Αλαν Σπριντ, της εταιρείας Hair Dog Brewing. Ωστόσο η ποιότητα της αναδείχθηκε από τα πρώτα κιόλας χρόνια, αφού ήδη το 1998, κατέκτησε την πρώτη θέση σε ένα θρυλικό φεστιβάλ μπύρας.

Πρόκειται για την πιο σπάνια και περιζήτητη μπίρα στις ΗΠΑ και πρόσφατα η εταιρεία παρήγαγε άλλες 12 φιάλες με κόστος 2,000 ευρώ ανά τεμάχιο ...Ωστόσο η τιμή του δεν είναι και τόσο εξωπραγματική: Η ζήτηση της συγκεκριμένης μπίρας είναι τόσο μεγάλοι, που ήδη αρκετοί άνθρωποι έχουν πληρώσει πολύ περισσότερα χρήματα για ένα μπουκάλι Dave.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, μία δημοπρασία που έγινε πέρυσι για δύο μπουκάλια Dave: Η δημοπρασία ξεκίνησε στα $ 1.400 ανά φιάλη, και τελικά το ένα από αυτά που πωλήθηκε για $ 2,368.73.

Και ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται γελοίο εν τέλει αποτελεί μία μεγάλη νίκη για τους τοπικούς παραγωγούς του Πορτλαντ.Άρθρο από το iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου