Πρόσκληση σε παραγωγούς για συμβολαιακή κριθαριού.

Σάββατο

Kάλεσμα από την ΕΑΣ Αρκαδίας σε καλλιεργητές για το πρόγραμμα που "τρέχει" η Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

Kάλεσμα στους παραγωγούς δημητριακών της Αρκαδίας να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για ένταξη στο πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας βυνοποιήσιμου κριθαριού απευθύνει η τοπική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών.Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν τις επόμενες μέρες στα γραφεία της Οργάνωσης στην Τρίπολη, στη διεύθυνση 28ης Οκτωβρίου 8.

Να σημειωθεί ότι κατά την καλλιεργητική περίοδο 2012-2013 καλλιεργήθηκαν περισσότερα από 2000 στρέμματα κριθαριού για παραγωγή μπύρας, στην περιοχή της Μαντινείας και του Λεβιδίου, έπειτα από συνεργασία της ΕΑΣ Αρκαδίας με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία. Λόγω όμως των αντίξοων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην περιοχή και επηρέασαν το σύνολο των δημητριακών που καλλιεργήθηκαν, οι αποδόσεις δεν ήταν οι αναμενόμενες για ορισμένους παραγωγούς.

«Ευελπιστούμε η νέα καλλιεργητική περίοδος να είναι περισσότερο ευνοϊκή για την καλλιέργεια των σιτηρών για να επιτευχθούν καλές αποδόσεις, ώστε οι παραγωγοί να πάρουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα, δεδομένης της σταθερής κατώτατης τιμής ασφαλείας που προσφέρει η συμβολαιακή γεωργία», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΕΑΣ.

Άρθρο από το agronews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου