Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Θέρισε 600.000 κιλά ελληνικού κριθαριού.

Τρίτη

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, συμπληρώνοντας τον δεύτερο χρόνο υλοποίησης του Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού, ολοκλήρωσε στα μέσα Ιουνίου τον θερισμό των 1.500 στρεμμάτων της, στις περιοχές της Βοιωτίας και της Εύβοιας.

Το φετινό αποτέλεσμα του θερισμού ήταν 600.000 κιλά ελληνικού κριθαριού εξαιρετικής ποιότητας, ποσότητα εξαπλάσια της περσινής.

Επιπλέον, το γεγονός ότι οκταπλασίασε σχεδόν τις εκτάσεις καλλιέργειας ελληνικού κριθαριού, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, μαζί με την επιδίωξή της για την στήριξη των τοπικών παραγωγών (η συμμετοχή τους αυξάνεται διαρκώς) και της εθνικής οικονομίας,θα οδηγήσει στον διπλασιασμό τους, για τη νέα σπορά του Οκτωβρίου.Ο κ. Γιώργος Γκρέκης, Αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας και υπεύθυνος υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Η χρονιά που πέρασε αποτέλεσε για εμάς ένα στοίχημα, που έπρεπε να κερδίσουμε. Πετύχαμε και ξεπεράσαμε τους στόχους μας, παρόλο που η έλλειψη ανεξάρτητου βυνοποιείου εμποδίζει την ένταξη σε μεγαλύτερο βαθμό νέων καλλιεργητών στο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας. Ωστόσο, εμείς συνεχίζουμε, κάνοντας ακόμη μεγαλύτερα βήματα για  να είμαστε πραγματικά δίπλα στον Έλληνα παραγωγό, που αποτελεί θεμέλιο λίθο της ελληνικής οικονομίας και ανάπτυξης.»

Άρθρο από το toxrima.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου